Boeken

Boek ‘Kwijt! Verlies bij mensen met een verstandelijke handicap’

Het boek geeft inzicht in situaties en omstandigheden die tot verlies leiden. Het beschrijft wat verlies voor mensen met een verstandelijke handicap betekent en hoe hiermee het beste kan worden omgegaan.  

De auteurs van ‘Kwijt!’ zijn werkzaam in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke handicap. Eerder al publiceerden zij over de beleving van de dood en rouwverwerking door mensen met een verstandelijke handicap.

Hanneke van Bommel vertelt: ‘Verlies wordt vaak gekoppeld aan sterven en dood, maar het ervaren van verlies komt veel vaker voor. Verhuizingen, ander werk, pensionering, lichamelijke beperkingen, een scheiding. Het zijn allemaal vormen van verlies. Mensen met een verstandelijke handicap maken veel verlieservaringen mee, meer zelfs dan mensen zonder een verstandelijke handicap. Dit boek is een hulpmiddel voor verwanten en professionele ondersteuners.’.

Het boek is een uitgave van Severinus en Stichting Pergamijn en vanaf 14 januari verkrijgbaar via stichting Pergamijn.Het boek is vanaf 14 januari 2014 te bestellen via bestel@pergamijn.org. Kosten: €15,=.