Nieuws
Vacatures: twee adviseurs palliatieve zorg

Vacatures: twee adviseurs palliatieve zorg

Ben jij gedreven om zorg voor mensen in de palliatieve fase te verbeteren? Ben je enthousiast, verbindend en ondernemend en wil je bijdragen aan de organisatie en kwaliteit van consultatievoorziening en de inzet van gespecialiseerde zorgverleners in de palliatieve zorg?

 

Twee Adviseurs Palliatieve Zorg
Voor werkgebieden Midden-Nederland en Zuidwest-Nederland
Beiden ca. 32 uur per week

 

Voor de palliatieve zorg is sinds 2003 een consultatievoorziening beschikbaar. Deze voorziening biedt ondersteuning aan de generalistische zorgverlener, die met (vaak complexe) problematiek wordt geconfronteerd en advies en morele support kan gebruiken van een zorgverlener met een specialisatie in palliatieve zorg. Deze waardevolle voorziening wordt landelijk dekkend 24/7 uitgevoerd door 329 consulenten uit 35 consultatieteams.

Je maakt onderdeel uit van het landelijk team adviseurs dat in nauwe afstemming met de consulenten zorgdraagt voor de organisatie van deze consulatievoorziening in Nederland. Elke adviseur heeft daarbij zijn of haar eigen regionale werkgebied. Daarnaast werkt het team van adviseurs gezamenlijk aan de inhoudelijke doorontwikkeling en duurzame inbedding van een brede en vanzelfsprekende inzet van de in palliatieve zorg gespecialiseerde hulpverlener in de palliatieve zorg.

In deze functie:
 • ben je verantwoordelijk voor de organisatie van de consultatievoorziening, je ondersteunt consultatieteams bij personele inzet, adviseert hen bij beleidsontwikkeling en organisatievraagstukken; je werkgebied is Midden-Nederland (provincies Utrecht, Noord- Holland en Zuid-Holland) of Zuidwest-Nederland (provincies Zuid Holland en Zeeland);
 • bouw je een netwerk van waardevolle relaties op met consulenten, hun werkgevers, (wetenschappelijke) beroepsverenigingen, expertisecentra palliatieve zorg, netwerken palliatieve zorg en andere relevante partijen;
 • werk je aan de inhoudelijke doorontwikkeling van de telefonische consultatievoorziening naar de vanzelfsprekende inzet van gespecialiseerde zorgverleners vanuit een schakelfunctie tussen praktijk en landelijk beleid;
 • bouw je mee aan de regionale en landelijke community voor in palliatieve zorg gespecialiseerde zorgverleners;
 • volg je relevante landelijke ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar de impact voor de consultatie in de palliatieve zorg;
 • kun je wetenschappelijke kennis en spiegelinformatie toepassen ten behoeve van verbetering van de inzet van de gespecialiseerde zorgverlener, onder andere via de telefonische consultatievoorziening.
   
Wij vragen
 • een relevante academische opleiding in de gezondheidszorg
 • kennis van en ervaring in de palliatieve zorg (pré)
 • organisatietalent en proactiviteit
 • aantoonbare ervaring in een adviesrol en met het opbouwen/inzetten van waardevolle relaties
 • een innemende persoonlijkheid; je staat stevig in je schoenen, bent uitnodigend en doortastend
 • uitstekende communicatieve vaardigheden
 • flexibiliteit in werktijden en bereidheid tot reizen; het landelijk team vergadert in Utrecht en je werkgebied behelst Midden-Nederland (provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland) of Zuidwest-Nederland (provincies Zuid Holland, Zeeland en Noord-Brabant)
   
Wij bieden
 • een kans om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan palliatieve zorg
 • een stevige klus in een collegiaal team in een professionele en dynamische organisatie
 • een jaarcontract met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd
 • primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao Ziekenhuizen
 • de functie is ingedeeld in FWG 60 (€ 3072,- tot maximaal € 4466,-) (de hoogte van het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief vakantie- en eindejaarstoeslag (CAO juli 2018)
   
Fibula

De activiteiten ter ondersteuning van de organisatie van de Palliatieve Zorg in Nederland van Fibula en IKNL worden per 1 juli 2020 gebundeld en samen ondergebracht in Fibula. Door vanuit één organisatie te werken, ontstaat er synergie en meer slagkracht. Vanuit lidmaatschap van de coöperatie PZNL wordt bijgedragen aan de gewenste samenwerking en verbinding binnen de palliatieve zorg. Fibula heeft als missie om (samenwerkingsverbanden van) zorgorganisaties en (in)formele zorgverleners te helpen bij het realiseren van:

 • beschikbaarheid, bereikbaarheid en toegankelijkheid van goede palliatieve zorg
 • coördinatie en continuïteit van zorg
 • een vanzelfsprekende samenwerking tussen de generalistische en specialistische palliatieve zorgverlener
   
PZNL

De coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) is opgericht om organisaties in de palliatieve zorg te verbinden, samenwerking binnen de palliatieve zorg te bevorderen en overal in Nederland dezelfde kwalitatief hoogwaardige palliatieve zorg aan te kunnen bieden. IKNL, Fibula en stichting Palliatieve Thuiszorg Nederland ( PaTz) zijn de eerste leden van PZNL.
 

Belangstelling 

Je sollicitatie (brief en cv) kun je tot 14 juni 2020 richten aan Laura Hoynck van Papendrecht (l.hoynckvanpapendrecht@iknl.nl), afdeling HR. Stuur deze documenten s.v.p. in PDF-formaat, met je naam in de titels van de documenten. 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 juni en 19 juni.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Hetty Kazimier, adviseur palliatieve zorg, h.kazimier@IKNL.nl, 0611779895.

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.  


Theme picker

Agenda

Theme picker