Nieuws
Vacature senior communicatieadviseur Fibula

Vacature senior communicatieadviseur Fibula

Ben jij een zelfstandige senior communicatieadviseur die het leuk vindt om vanuit jouw expertise bij te dragen aan het neerzetten van een nieuwe organisatie? Ben je een echte verbinder die graag de samenwerking op zoekt met collega’s binnen én buiten de organisatie? Help jij ons Fibula te positioneren en zo de palliatieve netwerkzorg binnen Nederland te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Senior communicatieadviseur

32 uur per week

Utrecht

De organisatie

De activiteiten van Fibula en IKNL ter ondersteuning van de organisatie van de palliatieve Zorg in Nederland worden per 1 juli 2020 gebundeld en samen ondergebracht in Fibula. Door vanuit één organisatie te werken, ontstaat er synergie en meer slagkracht. Vanuit lidmaatschap van de coöperatie PZNL wordt bijgedragen aan de gewenste samenwerking en verbinding binnen de palliatieve zorg.

Fibula heeft als missie om zorgorganisaties en (in)formele zorgverleners te helpen bij het realiseren van:

 • beschikbaarheid, bereikbaarheid en toegankelijkheid van goede palliatieve zorg
 • coördinatie en continuïteit van zorg
 • een vanzelfsprekende samenwerking tussen de generalistische en specialistische palliatieve zorgverlener

Fibula treedt op als samenwerkingspartner voor de (boven)regionale samenwerkingsverbanden, de Netwerken Palliatieve Zorg en de Consortia palliatieve zorg, en adviseert en ondersteunt hen op inspirerende en daadkrachtige wijze bij hun doorontwikkeling. Het Kwaliteitskader Palliatieve Zorg en de adviezen van de Denktank Netwerken Palliatieve Zorg geven hierbij richting. Fibula gaat op 1 juli 2020 van start.
 

PZNL

De coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) is opgericht om organisaties in de palliatieve zorg te verbinden, samenwerking binnen de palliatieve zorg te bevorderen en overal in Nederland dezelfde kwalitatief hoogwaardige palliatieve zorg aan te kunnen bieden. IKNL, Fibula en stichting Palliatieve Thuiszorg Nederland ( PaTz) zijn de eerste leden van PZNL. PZNL beschikt over een team van vaste medewerkers, waaronder communicatieadviseurs. Je werkt in je rol nauw samen met de communicatieadviseurs van PZNL, IKNL Palliatieve Zorg en PaTz.
 

De functie

Als senior communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor zowel de in- als externe communicatie voor Fibula. We zoeken een communicatieadviseur die voldoende senior is om binnen Fibula en in het construct van de coöperatie de regie rond communicatievraagstukken te pakken. Je bent gesprekspartner voor Bestuurder, Managing Director en medewerkers. We verwachten van jou een visie op de wijze waarop communicatie kan bijdragen aan kwaliteitsverbetering en optimale organisatie van de palliatieve zorg.

Om de synergie te bereiken die beoogd is met de integratie van activiteiten van IKNL en Fibula, denk je actief mee over de vraag hoe communicatie daar een rol in kan spelen. Je hebt daarbij oog voor de behoeften van de medewerkers van Fibula.

Je levert daarnaast een belangrijke bijdrage in het positioneren en neerzetten van de nieuwe Fibula-organisatie. Je krijgt de ruimte om het communicatiebeleid vorm te geven en de website en informatiekanalen verder door te ontwikkelen.  

Je zoekt de verbinding met het veld en zorgt er voor dat Fibula als gewaardeerde samenwerkingspartner wordt gezien door de consortia, netwerken en consulenten. Ook zoek je actief de samenwerking op met PZNL en IKNL en ondersteun je de netwerkcoördinatoren op het gebied van communicatie.
 

Je bent:
 • gesprekspartner en strategisch communicatieadviseur voor: Bestuurder, Managing Director en medewerkers van Fibula
 • sparringpartner van (senior) communicatieadviseurs van IKNL en PZNL en PaTz
 • verbinder van verschillende groepen (inhoudsgedreven) medewerkers die voor de palliatieve zorg werken. Je ziet kansen rond communicatie over organisatorische- en inhoudelijke aspecten van palliatieve zorg en vertaalt deze naar effectieve communicatie met samenwerkingspartners, stakeholders en het algemene publiek
 • redacteur van artikelen (vakbladen), nieuwsbrieven, communicatiestrategieën, presentaties, rapporten en interne berichten
   
Wij vragen
 • opleiding in communicatie, hbo- of wo-niveau
 • minimaal 7 jaar ervaring in het communicatievak en kennis van de laatste ontwikkelingen daarin
 • zeer goede sociale vaardigheden: empathisch, doortastend en een proactieve verbinder
 • kennis en ervaring in de palliatieve zorg en het bijbehorende politieke speelveld is een pré
 • een strategische denker en adviseur met sensitiviteit voor de organisatie en haar omgeving
 • een vertaler van inhoud naar doordachte strategieën, aantrekkelijke teksten en effectieve (online) communicatiemiddelen
 • een goede en heldere schrijver voor uiteenlopende doelgroepen
 • ervaring met online- en multimediale communicatiestrategieën en -middelen (o.a. online platforms, social media, podcasts, animaties, video’s, infographics) 
 • een collega die makkelijk met experts in de palliatieve zorg samenwerkt
 • een dynamische communicatieadviseur met grote daadkracht
 • een tactvolle sparringpartner met geduld rond de inhoud
 • een kandidaat die bereid is zich te verdiepen in organisatievraagstukken in de palliatieve zorg en daar energie uit haalt
   
Wij bieden
 • een uitdagende functie in een organisatie die onderdeel is van een netwerk dat er toe doet
 • een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • flexibele werkomstandigheden; de mogelijkheid om nu en dan thuis te werken
 • primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de Cao ziekenhuizen
 • een functie ingedeeld in schaal 60 (€3225,- tot maximaal € 4682,- bruto per maand op basis van 36 uur). De hoogte van dit salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
   
Belangstelling

Je sollicitatie (brief en cv) kun je tot en met 30 juni richten aan Laura Hoynck van Papendrecht (l.hoynckvanpapendrecht@iknl.nl), afdeling HR. Stuur deze documenten s.v.p. in PDF-formaat, met je naam in de titels van de documenten. 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 6 juli en donderdag 9 juli. 

Voor meer informatie of vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Jeannette Hellendoorn, 06-31753926 of j.hellendoorn@iknl.nl.

Prescreening op social media kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 


Theme picker

Agenda

Theme picker