Patienten en naasten

Nieuws en informatie over veranderingen in uw leven, zorg, regie houden en afscheid nemen.

Patienten en naasten

Hulpverleners

Scholingen, richtlijnen en projecten voor instellingen en professionals.

Hulpverleners

Zorg in uw regio

Zoek zorg bij u in de buurt. Hospices, thuiszorg, verpleeghuizen, ziekenhuizen, inloophuizen.

Zorg in uw regio

Consultatieteam Palliatieve Zorg Waardenland

Het regionaal consultatieteam is telefonisch bereikbaar voor alle professionele hulpverleners met vragen over de palliatieve zorg.

Regio:  Drechtsteden, Gorinchem en omstreken.

24 uur per dag, 7 dagen per week.
Telefoon:

088-6051466

 

Inschrijven nieuwsbrief
Nieuws

Bij stervensbeslissingen geeft stem van patiënt richting

23-6-2020

Patiënten zoveel mogelijk vrijwaren van onwenselijke druk door de crisis en hun omgeving. En nadrukkelijker gebruik maken van de ervaringen van patiënten en hun organisaties. Dit is een greep uit de tien aanbevelingen die aan deze materie toegewijde zorgverleners en elf hoogleraren hebben gedestilleerd uit de ervaringen in de afgelopen coronamaanden. 

 

Ervaringen van zorginstellingen met de zelfevaluatie palliatieve zorg in beeld

25-5-2020
Wat gaat al goed, wat kan nog beter?

De zelfevaluatie palliatieve zorg is gebaseerd op het Kwaliteitskader palliatieve zorg. Het stimuleert bewustwording in de zorgorganisatie en het netwerk, en geeft inzicht waar men staat ten aanzien van aanbod en organisatie van de palliatieve zorg. Het maakt gerichte verbetering en het van elkaar leren, mogelijk.

 

Alles over COVID-19 en palliatieve zorg op Palliaweb

23-3-2020
Informatie over palliatieve zorg tijdens de corona-uitbraak Vanwege de corona-uitbraak wordt heel Nederland op dit moment geconfronteerd met angst voor lijden en sterven. Iedereen die op zoek is naar kennis en informatie over zorg aan patiënten met COVID-19 besmetting vindt nu op Palliaweb informatie, verzameld op basis van overleg met landelijke experts in de 1e, 2e en...

Schenking koppelbedden Roparun biedt meerwaarde voor samenzijn

11-2-2020

Twaalf zorgorganisaties in de regio Waardenland hebben in de afgelopen weken de door Roparun geschonken koppelbedden in ontvangst genomen. Het koppelbed maakt het voor naasten mogelijk fysiek dichtbij de patiënt te zijn en zorgt daarmee voor meer nabijheid en intimiteit.

Kennisplatform Palliaweb gelanceerd

10-12-2019

Het kennisplatform Palliaweb biedt relevante en actuele kennis, tools en informatie voor iedereen die betrokken is bij palliatieve zorg. Palliaweb is bedoeld als platform vóór, maar ook dóór iedereen die in of aan de palliatieve zorg werkt.

Theme picker

Agenda

Theme picker