X

Nieuws

Doe mee en leer ook praten over zingeving

Een duo van twee eigen medewerkers wordt toegerust om in de organisatie het praten over levensvragen te verbeteren. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan tot 1 juni.

Zorgverleners leren praten over zingeving

Zorgverleners leren praten over zingeving met patiënten in de palliatieve fase en hun naasten. Zo wordt spirituele zorg ingebed in de zorgverlening. ‘Het gaat erom dat je er bènt.’

Nieuwsflits Palliantie-project HOPEVOL

In de 14e nieuwsflits aandacht voor het onderzoek naar waardigheid: wat is dat eigenlijk? Wat verstaan patienten eronder? Ook de kernwaarden van hospices komen aan bod.

Oncologieverpleegkundige in Utrecht

Ik fiets naar mijn eerste cliënt van de dag, een man met longkanker. Hij woont met zijn oude moeder en ik reken op een goede kop koffie. Bij het inrijden van de straat zie ik een ambulance.

Praktijkproject Palliantie: Gereedschapskist

54 verbeterprojecten palliatieve zorg zijn vanuit het Palliantie-programma van ZonMw van start gegaan in het land. Stichting Bartiméus doet mee aan het project Gereedschapskist. Hoe gaat dat?

Column In gesprek met de burger

In de Stadspers in Zeist verscheen een column van de hand van Robin Zuidam over het Palliantie-project 'In gesprek met de burger': Weet u wat u wilt?

Onderwijs palliatieve zorg op Palliaweb

Op Palliaweb wordt onderwijs in palliatieve zorg op alle niveaus opgenomen. Zoek je een opleiding, zoek je als docent onderwijsmateriaal of heb je zelf een nascholing voor de database?

Palliatieve zorg bij corona

Hoe verleen je zorg aan ouderen met het coronavirus die ernstig ziek worden of komen te overlijden? Met aandacht voor kwaliteit van leven, medemenselijkheid en waardig afscheid nemen?

1345678910Laatste

Theme picker