X

Koppelbed voor mensen thuis aanvragen: toch samen slapen

In 2020 zijn 120 koppelbedden door Roparun aan Vegro beschikbaar gesteld om mensen in de palliatieve fase thuis of in een hospice te helpen. Zo kunnen de naaste(n) dicht bij hun dierbare blijven.

Telefonische aanvraag koppelbed: 0900- 288 77 66
Thuiszorgmedewerkers (en cliënten zelf) kunnen rechtstreeks bellen met de klantenservice van Vegro. Er is geen aanvraag en/of retourformulier nodig. Als de cliënt ook een hoog-laagbed nodig heeft, vraag dat dan tegelijk met het koppelbed aan. De klant ontvangt eenmalig een factuur van € 16,50 van Vegro voor het transport en reinigen van het koppelbed. Na gebruik volstaat een telefoontje naar Vegro om het koppelbed weer te laten ophalen.
 

Wanneer kan het koppelbed worden aangevraagd?
De afspraak van Roparun met Vegro is dat het koppelbed niet langdurig gebruikt kan worden, maar alleen in het laatste levensjaar. Om tot een goed moment van inzet te komen wordt nu de volgende vraag gesteld: ‘Is de prognose van de persoon in kwestie dat hij of zij mogelijk binnen een jaar komt te overlijden?’ Wanneer deze vraag met ‘ja’ beantwoord kan worden, kan er een koppelbed worden aangevraagd.

 

Wat is een koppelbed?
Zorggroep Oude en Nieuwe Land | Koppelbedden kosteloos beschikbaar voor  onbetaalbare momenten in stervensfaseAls je twee (zorg)bedden tegen elkaar aan zet, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het voor naasten lastig om elkaars warmte op te zoeken. Een koppelbed biedt de oplossing. Het koppelbed De Bijrijder is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn. Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit. Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed.