X
< Toon menu

Als u alleenstaand bent

Bent u alleenstaand? Dan bent u voor zorg en ondersteuning op uw omgeving aangewezen. Probeer daarom een groep mensen om u heen te verzamelen die u met allerlei dingen kunnen helpen. Dat kan gaan om vervoer naar het ziekenhuis, maar ook om boodschappen of gewoon iemand om mee te praten. 

Heeft u veel vrienden en familie? Dan vormt zo’n groep zich misschien vanzelf. Heeft u weinig contacten of wonen uw familieleden ver weg? Dan zijn er misschien wel mensen die bereid zijn om u te helpen, bijvoorbeeld mensen bij u in de buurt. Zij aarzelen misschien wel om het initiatief te nemen. Geef het daarom zelf aan, als u hulp nodig heeft. 

In veel gemeenten zijn er ook vrijwilligersorganisaties die u kunnen helpen, bijvoorbeeld de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). Ook kunt u soms via een thuiszorgorganisatie een maatje of buddy toegewezen krijgen. 

Mogelijkheden bij u in de buurt kunt u vinden via onderstaande websites. U kunt ook uw huisarts of verpleegkundige vragen wat er bij u in de buurt mogelijk is. 


Netwerk palliatieve zorg

Samenwerkingsverband van zorgaanbieders in een regio. Op de website vindt u informatie over palliatieve zorg bij u in de buurt.


Eenzaamheid

Zoek zorg en hulp bij eenzaamheid in de Verwijsgids Kanker