Netwerk Palliatieve Zorg - Rotterdam en omstreken > Zorgverleners > Palliatieve Thuiszorg > PaTz in de media > LHV over PaTz
X
Samen anticiperen bij Palliatieve Zorg

In het LHV nieuws (Landelijke HuisartsenVereniging) van februari jl. verscheen een uitgebreid artikel over PaTz groepen in Nederland. Mirjam Meijer, huisarts in Nijmegen en een van de oprichters van PaTz groepen in haar stad vertelt in het artikel over de doelen en voordelen van deelnemen aan een PaTz-groep:

  • beter samenwerking met de wijkverpleging
  • betere overdracht naar de huisartsenpost
  • verbetering van de kwaliteit en veiligheid van de palliatieve zorg zelf
  • samen anticiperen in plaats van wachten op een crisissituatie

 

Rotterdam
In de regio Rotterdam wordt de deelname van de huisartsen aan de PaTz-groepen vergoed. Dit is een erkenning van de kwaliteit en bijdrage aan de samenwerking in de eerstelijn.

In Rotterdam was er al voor de oprichting van de PaTz-groepen een overleggroep over palliatieve zorg. Sinds 2005 is de Rotterdamse huisarts Corine Baar betrokken bij dit overleg. Inmiddels zijn er in Rotterdam 20 PaTz-groepen actief. Voor haar inspanningen op het gebied van palliatieve zorg heeft Corine Baar op 4 februari 2016 ontving Corine Baar de Emile van der Doesspeld, de jaarlijkse onderscheiding van de Huisartsenkring district Rotterdam voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de huisartsengeneeskunde.

Voor het lezen van het gehele artikel, klik op de onderstaande afbeelding.

 Foto: Bart van Dieken (www.bartvandieken.com)