Netwerk Palliatieve Zorg - Rotterdam en omstreken > Patiënten en naasten > Landelijke content > Lotgenotencontact
X
< Toon menu

Lotgenotencontact

Bent u ongeneeslijk ziek, dan kan het helpen om te praten met mensen die in dezelfde situatie zitten. Zij begrijpen wat u doormaakt. 

Niet iedereen heeft behoefte aan lotgenotencontact. Sommige mensen gaan zich er juist slechter door voelen. Het is goed om te kijken of het bij u past.

 
Lotgenoten, gespreksgroepen en forums op internet

Op kanker.nl is een gespreksgroep ‘Omgaan met kanker: niet meer beter worden’. Hier kunt u ervaringen uitwisselen met anderen. 

Soms heeft een patiëntenvereniging ook een forum of besloten Facebook-groep, zoals het Longforum van het Longfonds of de community van de Parkinson Vereniging.


Bijeenkomsten voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn

Op verschillende plekken in Nederland worden bijeenkomsten georganiseerd voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Ook naasten zijn welkom. Er worden onderwerpen besproken als:
•    Wat kan er allemaal gebeuren?
•    Welke zorg is er mogelijk?
•    Wat kunt u allemaal regelen?
•    Rouw en rouwverwerking

Op zo'n bijeenkomst ontmoet u andere mensen met een levensbedreigende ziekte en hun naasten. Vaak zijn er ook diverse hulpverleners aanwezig die u informatie en advies kunnen geven. Wilt u alleen luisteren? Ook dan bent u welkom.

Kijk voor een bijeenkomst bij u in de buurt op de website van een Netwerk Palliatieve Zorg in uw regio. Is er bij u in de buurt geen bijeenkomst? Neem dan contact op met het Netwerk Palliatieve Zorg van uw regio en vraag naar de mogelijkheden. 


Inloophuizen

Bij een inloophuis kunt u terecht om in een huiselijke omgeving over uw ervaringen te praten. Of voor voorlichting, activiteiten en contact met lotgenoten. U kunt zonder verwijzing en zonder afspraak binnenlopen. Neem gerust iemand mee. Zoek een inloophuis bij u in de buurt.


Naar een inloophuis