Netwerk Palliatieve Zorg - Rotterdam en omstreken > Patiënten en naasten > Landelijke content > Apps
X
< Toon menu

Apps

Voor mantelzorgers:
 
Fello

Alle afspraken netjes op één plek. Fello helpt u als mantelzorger hierbij. Met deze app kunt u simpel al uw afspraken inplannen en inzien. Verleent u de zorg samen met  vrienden en familie? Vorm dan een zorggroep en verdeel de taken. Ideaal, want zo weet iedereen wie er dit weekend op bezoek gaat. Of wie er vrijdag voor een warme maaltijd zorgt. 

Fello is gratis te downloaden voor Android en iOS.


MediSafe

Als mantelzorger moet u vaak aan veel dingen tegelijk denken. Meestal hoort hier ook het innemen van de juiste dosering medicatie bij. Zijn er ingewikkelde gezondheidsproblemen? U kunt dan de medicatie manager MediSafe gebruiken. Deze gratis app helpt u met het onthouden van het voorgeschreven doseringen en stuurt u herinneringen op het juiste tijdstip.

MediSafe is gratis te downloaden voor Android en iOS.


Livesafe

Ook als mantelzorger kunt u natuurlijk niet overal bij zijn. Via de app Livesafe altijd kunt zien waar de zorgbehoevende zich bevindt. Ook kun je ervoor kiezen om een melding te ontvangen wanneer iemand het huis verlaat, of wanneer er op de SOS-knop gedrukt wordt. Zo kun u altijd hulp verlenen als dat echt nodig is.

Livesafe is te downloaden voor Android en iOS. Deze opties voor mantelzorgers zijn enkel beschikbaar na aanschaf van een betaald abonnement.


BETERapp

Met BETERapp kunnen zorgbehoevenden zelf initiatief nemen en bewust bezig zijn met het herstel. Dit doen ze door doelen te stellen en activiteiten in te plannen. Met BETERapp heeft u als mantelzorger vervolgens altijd inzicht in de voortgangen. Zo kunt u ingrijpen als dat nodig is en een extra duwtje in de rug geven.

BETERapp is gratis te downloaden voor Android.

Bron tekst: Tele2 Mobiel