Netwerk Palliatieve Zorg - Rotterdam en omstreken > De ketens > Jaarbijeenkomsten > Terugblik Jaarbijeenkomst 2017
X
Jaarbijeenkomst 2017

Verbinden moet, ook in Rotterdam & omstreken 

Op maandag 20 maart vond de NPZR&o Jaarbijeenkomst 2017 plaats in de Pro Rege Kerk aan de Oudedijk.

De middag begon met een woord van welkom door netwerkcoördinator Ellen Vink. In haar inleiding gaf Ellen een overzicht van de regionale ontwikkelingen van de laatste jaren zoals de PaTz-groepen, de invoering van de PaTz-Portal en het project Samen Bouwen aan Vertrouwen. Klik op de afbeelding voor de presentatie van de regionale ontwikkelingen in Rotterdam & omstreken.

Vervolgens werd het woord gegeven aan Maureen de Boer, senior adviseur bij IKNL. Maureen lichtte de stand van zaken toe van de ontwikkeling van het landelijk kwaliteitskader palliatieve zorg. Klik op de afbeelding voor de presentatie van Maureen de Boer. 

Dankzij de subsidies van KWF en ZonMw heeft het NPZR&o samen met Leerhuizen Palliatieve Zorg en Vilans de afgelopen 3 jaar hard gewerkt aan verbeterde communicatie door de projecten Palliatieve Thuiszorg bijeenkomsten (PaTz) en Samen bouwen aan vertrouwen
In het kader van het project Samen Bouwen aan Vertrouwen, hadden de deelnemers aan de jaarbijeenkomst de première van de filmpjes met patiënten informatie over communicatie, gezamenlijke besluitvorming en organisatie van zorg. De aanwezigen werden na het zien van de informatiefimpjes uitgenodigd om een reactie te geven. Men kon direct reageren op de filmpjes en/of een de bevindingen schriftelijk geven. Hieronder kunt u de compilatie zien van de vier filmpjes (te bekijken via YouTube).
 


Nadat de projectmedewerkers en de maker van het filmpje bedankt werden met een bos bloemen, werden de deelnemers uitgenodigd om naar de workshopruimtes te gaan. De workshops waarvoor men zich vooraf had aangemeld waren:

(klik op de titel van de workshop voor meer informatie)

Na afloop van de workshops was er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en drankje.

 

Uw mening telt
Iedere bijeenkomst vragen wij aan de deelnemers om een evaluatieformulier in te vullen. Niet alleen willen we weten hoe u de (verschillende onderdelen van de) jaarbijeenkomst ervaren heeft en of de geboden kennis toepasbaar is in de praktijk. Ook peilen we op deze manier welke kennisbehoefte er is en kunnen we daar rekening mee houden in het organiseren van toekomstige bijeenkomsten of ons aanbod voor deskundigheidsbevordering. Zo gaven deelnemers aan meer te willen weten over het effectief en praktisch gebruik van de SBARR, zingevingsvragen bij palliatieve patiënten, samenwerking met palliatieve teams en consultatieteams. Ook bleek uit de evaluaties dat men het onderwerp verbinden een zinvol onderwerp voor de jaarbijeenkomst vond: "Met zoveel organisaties en initiatieven blijft verbinden noodzakelijk."