De regio Noord-Kennemerland

Let op! De informatie op onze netwerkpagina's is gedeeltelijk verouderd. Door omstandigheden hebben wij een oude versie van de website moeten terugplaatsen, waardoor het mogelijk is dat u onjuiste of verouderde informatie tegenkomt. Binnenkort worden onze netwerkpagina's gemigreerd naar Palliaweb.nl, waar alle informatie geüpdate zal worden. Onze excuses voor het ongemak. 

 

Doel

Een Netwerk Palliatieve Zorg is een samenwerkingsverband van zorgaanbieders in een bepaalde regio. Een netwerk heeft als doel de zorg voor mensen in de laatste levensfase zo goed mogelijk te organiseren. Door samen te werken, willen zorgaanbieders de kwaliteit van zorgverlening en de toegankelijkheid van zorg in de regio verbeteren.

 

Werkgebied

Het Netwerk Palliatieve Zorg in Noord-Kennemerland wordt begrensd door de volgende gemeenten:

  • Alkmaar
  • Bergen
  • Heerhugowaard
  • Heiloo
  • Langedijk

Organisatie

Een Netwerk Palliatieve Zorg wordt gesubsidieerd vanuit het ministerie van VWS. In elke regio is er een netwerk actief met elk een eigen organisatiestructuur. De netwerken in Noord-Holland zijn tezamen met IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland-locatie Amsterdam) en de expertisecentra palliatieve zorg van het VUmc en AMC verenigd in het Consortium.

 

Samenwerking

Het netwerk wordt ondersteund door de afdeling palliatieve zorg van het Integraal Kankercentrum Nederland  (IKNL).

 

Aanspreekpunt

De netwerkcoördinator en het secretariaat zijn het aanspreekpunt van het netwerk palliatieve zorg. Dit zijn Yvette Goudsblom, projectmedewerker en Patricia Appeldoorn, netwerkcoördinator.