X
Nieuws Zorgverleners
Ontwikkelingen geestelijke verzorging in de 1e lijn

Ontwikkelingen geestelijke verzorging in de 1e lijn

Sinds juli is het in de regio mogelijk om kosteloos een geestelijk verzorger in te zetten in de thuissituatie of het hospice. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Netwerk Palliatieve Zorg en MomenTaal, vanuit de subsidie die hiervoor beschikbaar is gesteld door VWS. Inmiddels zijn we een half jaar onderweg en was het tijd voor een evaluatie. Het blijkt een succes! Inmiddels hebben 12 geestelijk verzorgers zich aangesloten bij MomenTaal om ingezet te worden en zijn er 47 aanvragen binnen gekomen. Tevens zijn er 2 themabijeenkomsten georganiseerd rondom het signaleren van zingevingsvragen. Ook deze bijeenkomsten bleken te voorzien in een behoefte en waren in korte tijd volgeboekt. Dit maakt dat we volgend jaar doorgaan op de ingeslagen weg en we nog meer bekendheid willen geven aan het signaleren van zingevingsvragen bij de cliënten en de mogelijkheid tot de inzet van een geestelijk verzorger in de thuissituatie of het hospice.

Wanneer je een beroep wilt doen op de inzet van een geestelijk verzorger of bij vragen kan er contact worden opgenomen met MomenTaal via info@MomenTaal.com of 06 30 510 423. Ben je een geestelijk verzorger en wil je meer weten over het aanbieden van begeleidende gesprekken in de thuissituatie dan kan dit ook bij MomenTaal worden aangegeven.

Eerder dit jaar hebben we u geïnformeerd over de mogelijkheid tot inzet van een geestelijk verzorger in de thuissituatie via MomenTaal. Lees: https://www.netwerkpalliatievezorg.nl/noordhollandzuid/Zorgverleners/thuisinzet-geestelijk-verzorgers en

https://www.netwerkpalliatievezorg.nl/noordhollandzuid/Zorgverleners/Nieuws/geestelijke-verzorging-in-de-thuissituatie-via-momentaal.


Theme picker