X
Nieuws Zorgverleners
De opleiding Praktijkondersteuning intensieve zorg

De opleiding Praktijkondersteuning intensieve zorg

In de huidige coronatijd blijkt de praktijkondersteuner intensieve zorg in de huisartsenpraktijk van grote waarde. Deelnemers van de post-hbo opleiding Praktijkondersteuning intensieve zorg (POH-IZ) van Inholland Academy brengen op dit moment de opgedane kennis en vaardigheden dagelijks in de praktijk. Oud-deelnemer Anneke de Vries (foto) legt uit: "Momenteel heb ik veel profijt van de kennis die ik bij de opleiding Praktijkondersteuning intensieve zorg heb opgedaan. Juist ten tijde van de coronacrisis wordt het in ziekenhuizen op prijs gesteld als bij de huisarts levenseinde- en behandelwensen van patiënten bekend zijn.”

Kwetsbare en oudere patiënten
Anneke vervolgt: “Samen met de huisarts benader ik telefonisch kwetsbare en oudere patiënten voor een dergelijk gesprek. Tijdens de opleiding hebben we hier veel over gehoord, ervaring opgedaan en allerlei situaties besproken en geoefend. Daar was volop ruimte voor. Voorheen zou ik er moeite mee hebben gehad, met de opgedane kennis vanuit de opleiding gaat het me veel natuurlijker af. Iedere situatie en elke patiënt is anders, de één wil er nog niet over nadenken, de ander wel."

Nieuwe groep POH-IZ start 6 oktober in Amsterdam
Dinsdag 6 oktober start in Amsterdam een nieuwe groep POH-IZ. Mocht fysiek onderwijs dan nog niet of beperkt mogelijk zijn, dan worden lessen digitaal aangeboden. Inschrijven is dan ook gewoon mogelijk. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij.


Meer informatie?
Bezoek voor uitgebreide opleidingsinformatie, ervaringsverhalen en downloads de website.

 


Theme picker