X
Nieuws Patiënten
Roparun zet zich in voor koppelbedden

Roparun zet zich in voor koppelbedden

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen. Een van de projecten die Stichting Roparun dit jaar proactief wil ondersteunen zijn koppelbedden.
 

Wat is een koppelbed?

Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit. Zo creëren we heel eenvoudig een volwaardig tweepersoons-hoog-laagbed. Wanneer je twee zorgbedden tegen elkaar aan zet, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het voor naasten lastig om elkaars warmte op te zoeken. Een koppelbed biedt de oplossing. Het koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed.


Koppelbedden en Netwerken Palliatieve Zorg

Stichting Roparun wil graag de samenwerking aangaan met de Netwerken Palliatieve Zorg in Nederland vanuit de doelstelling om Nederland (en België) zo veel mogelijk te voorzien van koppelbedden.

Heeft u vanuit de regio Midden- en Zuid-Kennemerland vragen over de Roparun en de koppelbedden, dan kunt u contact opnemen met Ghislaine Mulder, g.mulder@vbzkam.nl.
 

 


Theme picker

Landelijk nieuws

  Zoeken