X
Nieuws Patiënten
ASTRID JOOSTEN VERTELT OVER DE DOOD VAN HAAR GELIEFDE

ASTRID JOOSTEN VERTELT OVER DE DOOD VAN HAAR GELIEFDE

Interview uit eenmalige uitgave Drempel

Voor het eenmalig magazine over sterven (Drempel, verschenen op 28 september jl), interviewden Frénk van der Linden en Pieter Webeling een reeks mensen die een ervaring met de dood achter de rug hebben. Met Astrid Joosten spraken ze over de dood van haar geliefde Willem Ennes, en hoe die zelf richting probeerde te geven aan de emotionele laatste weken. Volkskrant plaatste het interview ook, lees het artikel hier.

Drempel is een uitgave van het Landelijk Expertisecentrum Sterven, een ideële stichting die ernaar streeft het bewustzijn over sterven en het wegnemen van angst voor de dood te vergroten. Het tijdschrift wordt verspreid via onder andere ziekenhuizen en is te bestellen op landelijkexpertisecentrumsterven.nl.


* * * *

Op 28 september 2018 lanceren wij DREMPEL. Op 25 september verscheen het interview met Astrid Joosten uit DREMPEL over de dood van haar grote liefde, als voorpublicatie in de Volkskrant.

Dat hebben wij geweten. In de vroege ochtend van de 25ste werden wij verrast door het grote aantal bezoekers op onze website, werd gedurende de dag het interview met Astrid Joosten trending topic op Twitter en kwam bij uitgeverij Adveniat iedere minuut een bestelling door. Wegens de overweldigende vraag waren wij dezelfde dag nog aan een tweede oplage toe. Deze is vanaf begin oktober weer leverbaar. Dat DREMPEL voorziet in een behoefte mag duidelijk zijn.

Sterven doen wij allemaal, maar we hebben het er liever niet over. Wij schuiven het graag van ons af totdat het ons zelf overkomt. De doelstelling van DREMPEL ligt in het verlengde van onze missie: bij te dragen aan kwaliteit van leven voor iedere stervende door het bevorderen van kennis en wijsheid. Maar hoe bereik je mensen als de gemiddelde Nederlander het er liever niet over heeft? Met verhalen en met betekenisvolle ervaringen van anderen. En die vindt u, rijkelijk geïllustreerd, in ons eenmalige bewaarmagazine.

DREMPEL is een magazine, gemaakt voor al die mensen met betrokkenheid, interesse en ervaring met betrekking tot het stervensproces en zij die nadenken en weloverwogen beslissingen willen nemen in of over hun laatste levensfase. Voor mensen in de laatste levensfase of zij die hun naaste nabij willen zijn. Naast ‘gewone’ Nederlanders is dit magazine ook van belang voor medici, zorgprofessionals, vrijwilligers werkzaam in de palliatieve zorg en voor beleidsmakers.

41% van de Nederlanders geeft, in een recent gehouden landelijk representatief onderzoek, in opdracht van het Landelijk Expertisecentrum Sterven, aan dat ze onvoldoende weten van het stervensproces. Ook blijkt, uit dit door SAMR uitgevoerde onderzoek, dat bijna 30% momenteel te maken heeft met mensen wiens levenseinde nabij is. Gebleken is dat men bij 60% van de mensen het sterven kan zien aankomen; bij hen is het sterven ‘verwacht’.

Bent u één van hen, weet u zich dan zachtmoedig gesteund met de verhalen en ervaringen in DREMPEL zodat angst voor sterven kan plaatsmaken voor hoop, heling en vertrouwen.


Theme picker

Landelijk nieuws

  Zoeken