X
Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging is zorg voor mensen met  levensvragen. Levensvragen raken aan inspiratie, levensbeschouwing, spiritualiteit en waarden. Meestal kun je voor deze vragen terecht bij je vertrouwde netwerk van familie, vrienden, collega’s of een (geloofs)gemeenschap. Als dit netwerk ontbreekt of niet de juiste plek is waar je je verhaal kwijt kunt, dan kun je ondersteuning vinden bij D3rde Verdieping – Hart voor Zingeving.

Geestelijk verzorgers bieden professionele begeleiding, hulpverlening en advisering bij zingeving en levensvragen. Geestelijk verzorgers zijn er voor iedereen, welke geloofsovertuiging of levensfilosofie. Zij bieden een luisterend oor, een troostend woord, rituelen en een goed gesprek. Bij hen is vertrouwelijkheid en onafhankelijkheid verzekerd.

Als professional of vrijwilliger werkzaam in zorg en welzijn kom je soms of zeer regelmatig mensen tegen met levensvragen. D3rde Verdieping – Hart voor Zingeving biedt ook professionals en vrijwilligers ondersteuning in het (h)erkennen en begeleiden van levens- en zingevingsvragen. Meer informatie is te vinden op de website.

Meer informatie over geestelijke verzorging vindt u verder op de websites:

www.geestelijkeverzorging.nl 

www.palliaweb.nl 

 

Theme picker