X

Corona

Door het Corona virus worden veel mensen ziek, sommigen zo ernstig dat ze komen te overlijden. De laatste fase van het leven kan dan ineens heel snel gaan, terwijl het besmettingsgevaar verhindert dat je dicht bij je dierbare kunt zijn om afscheid te nemen. Zorgverleners in onze regio zetten momenteel al hun capaciteit in om u en uw familie, goed op te vangen.
 

Wanneer een overlijden aanstaande is kunt u rekenen op goede zorg en begeleiding. Zo zijn er in Tergooi speciale familie teams en kunnen thuiszorg medewerkers een geestelijk verzorger (consulent) van het Centrum voor Levensvragen voor u inschakelen, wanneer u geestelijk bijstand nodig heeft.
 

De consulenten van het Centrum voor Levensvragen geven ook hulp en adviezen wanneer u niet bij een begrafenis of crematie kan zijn, bijv. door het samen maken van een afscheidsritueel. De hulp van het Centrum voor Levensvragen is kosteloos.

 

Hulp in Coronatijd

Sociale afstand houden tijdens de Coronacrisis heeft veel impact op je leven. Zeker als je alleen bent of met vragen of zorgen rondloopt. Een groot aantal instanties, landelijk en regionaal, heeft telefonische hulplijnen geopend waar je terecht kunt voor een luisterend oor. Of bieden praktische hulp.

>Klik hier voor een overzicht van de telefonische hulplijnen
 

Zorg je voor iemand die ernstig ziek is door een Corona-infectie, lees dan de speciale  folder over mantelzorg in coronatijd.
>Download de folder 'Oog voor naasten: zorgen voor een ander begint met zorgen voor mijzelf'.

 

 

Wegwijzers palliatieve zorg
 

                                   

Afscheidswijzer                           rochure en E-book - Praat op tijd over uw levenseinde                   Uitvaart informatie hulplijn    

 

Wensenboekje

 

 

Laatst bijgewerkt: 9-7-2020