X
Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is de zorg in de laatste levensfase. Het is veel breder dan terminale zorg of stervensbegeleiding; het betreft de fase vanaf het moment dat u hoort dat u niet meer beter wordt. De zorg is er hierbij niet alleen voor u, maar ook voor uw familie en naasten. Palliatieve zorg is gericht op:


De zorg en/of behandeling richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven tijdens ziekte en sterven voor u en uw familie. Hierbij is er aandacht voor:


Lees hier meer over palliatieve zorg.


Palliatieve zorg en uw huisarts 
Wat kan hij voor u doen? Daarover gaat dit filmpje.

 

Wensenboekje

 

Wat vandaag is, kan morgen anders zijn 

Hoe bereid ik me voor? Voor iedereen die wil nadenken over de laatste levensfase is er dit boekje. Een ongeneeslijke en/of chronische ziekte die achteruitgaat. Ervaringen uit je omgeving. Redenen om dit boekje voor jezelf te gaan gebruiken. Als inspiratie, praatstof en/of houvast.  

Alleen samen
Samen met familie/ vrienden/ kennissen/ artsen/ zorgverleners kun j ede laatste fase vanje leven zo aangenaam mogelijk invullen. Omdat er zoveel mensen bij zijn, is het handig om zaken op te schrijven en te delen met alle betrokkenen.

Wat biedt dit boekje?
Handvatten, inspiratie voor gesprekken, tips en hopelijk structuur, rust en inzicht. Met ruimte om je eigen wensen op te schrijven. Nu allemaal gebundeld.

Meer mogelijk
Als jouw wensen bekend zijn, is er misschien meer mogelijk dan verwacht.

 

Digitale versie downloaden

De digitale versie is (gratis) te downloaden via onderstaande knop. Deze interactieve pdf kun je bewerken door op de lijntjes te klikken, tekst te vullen en vervolgens op te slaan.  

Downloaden 

Palliatieve Zorgcoach
Palliatieve Zorgcoach
Activiteiten in de regio

Theme picker