Pal in de Stad!

Pal in de stad wil u ontmoeten

Ontmoeten is samenkomen, persoonlijk contact, elkaar zien, elkaar spreken en van gedachten wisselen.

De waarde zien van de verschillen tussen mensen want die diversiteit is prachtig!

Bij Pal in de stad staat elkaar ontmoeten voorop!  Zij doet dit door verschillende activiteiten waarbij het spreken over het leven en dus ook het einde van het leven bespreekbaar mag zijn.

 

Ons doel

  • Het leven in al zijn facetten, dus ook het einde van het leven, bespreekbaar maken voor iedereen.  Mensen (van alle leeftijden en culturen) van de gemeente Amsterdam en Diemen, dus ook haar vrijwilligers en professionals.
  • Het bekendmaken van het begrip ‘palliatieve zorg´ en waar mensen palliatieve zorg kunnen krijgen. De bewustwording wanneer iemand zich in de palliatieve fase bevindt.
  • Palliatieve zorg op diverse manieren, aansluitend bij verschillende leeftijds- en doelgroepen, bespreekbaar maken om zo een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke acceptatie en integratie van mensen in de laatste levensfase en hun naasten.

 

Wie is Pal in de Stad

Pal in de stad komt voort uit het netwerk palliatieve zorg Amsterdam en Diemen. Leden van het netwerk zien kansen voor een brede samenwerking met diverse partijen; zowel vanuit de zorgsector als ook vanuit de maatschappelijke-, culturele- en onderwijssector en het bedrijfsleven. Door een brede samenwerking vanuit verschillende perspectieven hopen we gezamenlijk jaarlijks een breed gedragen en innovatief programma te bieden.

 

Thema 2020 / 2021

 Het thema voor 2020 / 2021 is:


Wat geef ik mee

Wat laat ik achter

 

Kent u de slogan van VWS?

‘Ik heb te horen gekregen dat ik doodga. Maar tot die tijd leef ik.’

 

Daarmee willen ze / we / men (doel is) meer bekendheid geven aan palliatieve zorg. Dat mensen eerder na gaan denken over wat voor hen belangrijk is in het leven en wat dat kan betekenen voor de toekomst als het leven niet zo vanzelfsprekend meer is. Lees meer.

 

Wat geef je mee, wat laat je achter?

‘Van vuilniszak - tot fontein[1] - tot levensverhaal ’

  • 1e Wat laat je achter?
  • 2e Aan wie laat je dat achter?
  • 3e Wat had je mee willen geven?

 

Hieronder vindt u binnenkort het programma

Programma Pal in de Stad!


Voel jij je aangesproken, bruis je van ideeën en gedachten, neem dan contact op met

Wieswagenaar@npza.nl

Daniellevanbennekom@npza.nl

 

[1] Fontein; verwijst naar de Fontein op het Leidseplein. Deze fontein is er gekomen omdat een Amsterdamse vrouw vond dat er te weinig fonteinen waren in de stad. Toen zij overleed, heeft zij geld aan de gemeente Amsterdam geschonken met de opdracht een fontein te plaatsen.